Uddel: Bijenmarkt

Zaterdag 13 juli

De 37ste editie van de jaarlijkse Bijen- en Honingmarkt in Uddel wordt gehouden op zaterdag 13 juli bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

De markt start om 8:00 uur met het keuren van aangeleverde bijenvolken; er zijn prijzen voor volken in kasten en in korven; ook is er gelegenheid bijenvolken te verhandelen.

Vanaf circa 9 uur bezoeken grote aantallen geïnteresseerden uit de verre omgeving de markt, waar circa 65 kramen staan opgesteld. Het is er ieder jaar gezellig druk en dat is niet voor niets. Er zijn weer diverse demonstraties van oude ambachten, ouderwets sjoelen op een 10‑meter bak, diverse kraampjes en voor de kinderen volop activiteiten, zoals speelkussens. Tijdens de bijenmarkt in Uddel is er niet alleen honing te koop; ook geniet je er van een heerlijke oliebol, verse vis, en nog veel meer. Er wordt voorlichting gegeven over bijenhouden onder andere met behulp van een observatiekast, ook het belang van honingbijen voor natuurbehoud komt daarbij aan de orde. Natuurlijk zijn er nog vele andere kramen, waar naast bijenproducten ook andere waren gekocht kunnen worden.

Een sfeervolle markt waar het landelijke leven centraal staat! Toegang is gratis.

De Bijenmarkt is de laatste jaren in omvang gegroeid en ook dit jaar verwachten we weer meer bezoekers. Om circa 15:00 eindigt de markt.


Verder op de agenda...
Juni 2019
Juli 2019
dinsdag 16 juli
Augustus 2019
zaterdag 10 augustus
Oktober 2019
zaterdag 5 oktober